måndag 12 januari 2009

Måndag härliga måndag

Eftersom jag har tagit till mig Elli´s Fånga Dagen så tänker jag inte klaga, det är härligt att få uppleva ännu en måndag.

Idag har jag jobbat 10,5 timmar, man gör så ibland och det kompenseras på fredagar, det är bra. Men ändock det är måndag och dagen blir lång och seg. Så toppas den av pappor med stora barnaskaror, det kan omöjligen vara deras egna allihopa. Antagligen fördriver de tiden på bibblan tills mammorna kommer hem och tar hand om gänget, för på ljudvolymen kan man höra att de minsta borde gå och lägga sig.
Jag säger bara, pappor med barn är en miljökatastrof på bibliotek, där har man gått hela dagen fått Pippi på plats, alla Max, Totte och lilla Anna har hittat till sitt fack, för att inte tala om alla Alfons och Nicke Nyfiken. Ja allt ser riktigt skapligt ut och inte minst, när någon frågar efter Mamma Mu, då vet jag precis var hon ligger.
Då händer det, papporna med sina barn invaderar och på fem minuter ligger Barna Hedenhös hos Lilla Ellen, Elsa Beskow trängs med Skrotnisse, Snurran och fjärrkontrollen förvirrar sig till Grodan.
Dessutom ligger ca 200 böcker på golvet när de går. Det går ju inte att riva ner allt från hyllorna på ICA heller utan att försöka plocka upp efter sig.
Jag har väl blivit gammal och trött, ett år närmare pension, men jag har svårt att le mot de av galltjut, rödmosiga barnen, när de kommer fram för att göra sina hemlån.


Detta är "mitt" fina bibliotek.


Jag har i alla fall äntligen hittat igen mina (läs Maggie´s) rumsgardiner som jag förtvivlat sökt i en vecka. Så då fick de nya IKEA gardinerna flytta till sovrummet och hitintills känns det bra.



Och imorgon är det Tisdag en ny härlig dag att fylla med intressanta upplevelser.
God Natt

4 kommentarer:

Katja T H sa...

Hahaha! Ja, jag är INTE avundsjuk.
Jag slipper iaf plocka upp efter alla, tillräckligt trkigt att damma av hyllorna. ;)

Anonym sa...

Jag tror allt att mamma och Tip börjar inse att det kommer bli tomt utan maggie hemma :P
Var inte orolig över kläderna, jag har ju redan sagt att jag ska köpa nya med mina låtsas pengar! :D

P.s Bloggen är jätte fin nu :)
Jag ska nog också anlita Katja för hjälp snart ;P
OCH nu behöver jag inte klaga över texten heller, den är super! :)
PUSS

Anonym sa...

Gammal och trött? Nja...
Jag har full förståelse för att du inte ler så mycket i den situationen.
Jag skulle bli totalt sönderstressad.

Anonym sa...

Hej!
Nya bloggen är: maggieocherik.blogspot.com